Hagymát olajon megdinsztelünk… Nekem évekig minden recept így kezdődött. Lehetőleg bográcsban, lobogó tűzön, amit legalább 3 másik emberrel állok körül – Élménybeszámoló

Hát ez változott hatalmasat azzal, hogy családom lett és lányos apuka lettem. Attól a pillanattól kezdve visszaültem az “iskolapadba” és végigélem a kislányként felnövést. Itt nincs hagyma, nincs olaj. Sütőpor van, tojásfehérje vagy sárgája és legtöbbször liszttel meg margarinnal keverve.  Olyan tudásra teszek szert, mint kutyatejből koszorúfonás, -az egyébként tökéletes focipályának tűnő rétről-, vadvirág bokréta kötése vagy éppen minden dobozból babaház készítése. Ebben az akadémiai folyamatban főszakirányú képzésként tekinthető az Apa+én Adventi ajándékgyár hétvége. 

„15 apuka, akiken természetesen nem fogott az idő, és rengeteg cuki, óvodás, általános iskolát 1-2 éve taposó kisgyermek. Nagyobbik részük, copfos kislány. Nem tudom, hogyan alakul majd az életünkben hosszabb távon, de ez lehet az a kor, amikor az apa-lánya szerelem határtalan. Amikor megalapozódik, hogy milyen apaképe, férfiképe lesz egész életében, párkapcsolatában, családjában a lányunknak.”

Készülnek a mézeskalácsok

 Ezt a programot ezért is szeretem kiemelten. Mert itt apa és lánya közösen tanulnak. Valami újat, amit valószínűleg nem sokszor tettek otthon korábban. Közös sütemény, adventi koszorú vagy hógömb készítés. Hajfonás, abból is a parkettaelsajátítása? Mindezeket csak mi ketten, anya nélkül?!

Amikor apuka (megint) megmutathatja, hogy érzékeny, támogató, nyitott, tanulékony. 

Hogy a hétvégéről is ejtsek szót. 15 apa+gyermek páros, Mókus és Enikő trénereink vezetésével. Megkapták Mikulás levelét, amiben manóinak elvesztéséről panaszkodik. Természetesen legyőzve minden akadályt, megtaláltuk a manókat és segítettünk nekik visszaszerezni a tudásukat. 

Közben megküzdöttünk egy ellenséges hótündérrel, bekevertük a mézeskalács tésztáját és táncversenyt is rendeztünk. Mindent összekentünk ragasztóval, temperás lett 8 szék és 11 póló. 

Este hatalmas tombolán cseréltek gazdát a máshol már elfelejtett plüssállatok. 

Vasárnap folytatódott a fergeteg. Mindenki ajándékokkal és édességekkel megpakolva térhetett haza, megőrizve saját Mikulásmanóját, mindaddig, amíg Mikulás értük nem jön. 

Cukormázzal, szeretettel, lelassulással, boldogsággal és ünnepekkel átitatott hétvége.

Higgyétek el, veszteség kihagyni 2023 legcukibb programját: Adventi ajándékgyár – Apa+én (apamegen.hu)

Ez is érdekelhet:

Csodálatos a reggel. Szikrázó napsütés, -6 fok. Irány a hószán parkoló 1400 méteren. Yamaha és Polaris szánok 130-140 lóerővel. Az apa+én hószántúra igazi bakancslistás élmény. Garantáltan olyan, amiről gyermekeink mesélnek majd az unokáiknak és ahova Apa talán jobban vágyik mint a csimoták. Aki már járt itt, mindig vissza akar térni.