3 napos
9 - 18 éves gyermekeknek
Buder panzió

Smaragdzöld folyó, fehéren habzó hullámok, ugráló pisztrángok, mámort lélegző hegyormok alatt. Egy kis frissítő a forró nyárban. Adrenalin löket, sziklák között kanyarogva, nevetéssel kihívásokkal, gyermekeiddel és barátokkal.
A 3 napos vadvízi programunkon 2 raftingtúrával és 3 kalandos felfedező úttal ünnepeljük a nyarat, a családot, az apaságot, a gyermekeinket és azt, hogy élünk.

VADVÍZI EVEZÉS HÉTVÉGE A SALZA FOLYÓN (Ausztria) TINÉDZSEREKNEK is NAGYON AJÁNLOTT

Végre egy tini program?! - sokszor kérdeztétek, hát szerintünk ez olyan. Izgalmas, változatos, ugyanúgy 9 évesen, mint a kamaszkor közepén. A programot 9-18 éves gyermekeknek és apukáiknak ajánljuk.
Az apa+mi raftingolunk túrára több gyermekedet is hozhatod, ha szeretnéd. Ami fontos, hogy lehetőleg tudjanak úszni és legalább már a harmadik osztályt elkezdjék az iskolában. (mininindzsa fiatalabb gyermek is jöhet, ha apa és anya is úgy gondolja)

EVEZÉS RAFTING HAJÓBAN és KENUKBAN:
Mindenki választhat, hogy nagy méretű gumi rafttal közlekedik, melyben 6-8 személy evez, stabil a fekvése, vagy izgalmas, térdelő kenukban teljesíti a távot. A gyermekek biztonságban lesznek mindkét hajóban.
Szombaton és vasárnap is evezünk 2,5-3 órát. Szombati program könnyebb pályán, majd vasárnap, az előző nap tapasztalatából kiindulva választjuk ki az útvonalat.

PARADICSOMI PROGRAMOK/TÚRÁK:

Amikor nem evezünk, akkor bejárjuk a környék méltán világhírű látványosságait. Az alábbi programok közül közösen választhatunk, de jövünk még egyéb lehetőségekkel is.

Palfaui vízeséstúra


Palfau közelében található Ausztria legnagyobb vízelvezető barlangja. Az óriásforrás és szurdok Hochkar csúcstól 800 méter magasban. Hosszú hasadék mentén, falépcsőkön mászhatunk fel, megtekintve az egymásba ömlő 5 vízesést, leküzdve a 300 méteres szintkülönbséget.

Nothklamm szurdok – Gams
Nothklamm szurdok
Stájerország Gesäuse régiójában, a Steirische Eisenwurzen Naturpark területén fekszik az egyedülálló Gams bei Hieflau Geofalu, melynek számos geológiai látványossága közül kiemelkedik a Nothklamm sziklába vájt szurdoka. A rövid kanyon alján a kristálytiszta hegyi patak örvénylik és a sziklafalhoz erősített járdákon lehet végig sétálni a szurdok völgyben. A kényelmesen bejárható sziklaszoros mellett még egy gipszkristály-barlang is meglátogatható.

Medlingvölgy Élménytúra

Lassingból induló kirándulóút, amely kb.2,5 km hosszú és nagyjából 1,5 órát vesz igénybe. A palfaui vízeséshez hasonló ácsolt hidakon és utakon lehet közlekedni. A túra folyamán bemutatják, hogy hogyan használták a vízenergiát a fafeldolgozáshoz, hogy történt a fakitermelés.

Erzberg ércbánya - Eisenerz
Erzberg ércbánya
Ha valaki szeretné kipróbálni a világ legnagyobb taxiját, akkor feltétlenül el kell látogatnia Erzbergbe. Itt egy óriási átalakított és ülésekkel ellátott teherautó (Hauly) hátán Közép-Európa legnagyobb ércbányájának lankáin. Az 50 percig tartó utazáson a nem mindennapi látványt nyújtó táj garantálja a felejthetetlen élményt. A túra egy átalakított, korábban kőszállításra használt óriás dömperrel történik.

Élményfürdő - Göstling
A Hochkarhoz közeli, Göstling an der Ybbs településen felépült élményfürdőt 2009 decemberében adták át a nagyközönségnek.  Sportmedence (32 °C), gyermekmedence (32 °C), külső élménymedence (32 °C) egyaránt megtalálható.

Skywalk – Hochkar
Skywalk – Hochkar
A központi sípálya felső felvonó rendszeréhez közel alakították ki ezt az izgalmas kilátót, mely egy rövid de adrenalin növelő túrát tartalmaz a hegy gerincén és néha azon is túl... Alsó-Ausztria legmagasabban lévő kilátójából jó idő esetén a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni.

A SALZA FOLYÓ ÉS ÚTVONALUNK
A Salza folyó völgye Steiermark tartomány északi részén helyezkedik el. A folyó mintegy 82 km hosszú, azonban kb. 35-40 km hosszan evezhető évszaktól és vízállástól függően. Az Apa+mi Raftingolunk túránkon a középső Wechelsboden – Wildalpen - Palfau szakaszát járjuk be. A folyó erőssége a White Water I-VI. skálán WW II-III+ közötti, tehát közepes nehézségűnek mondható. A szombati napon könnyebb részeket próbálunk ki, ahol a kisebb gyermekek is teljes biztonságban lesznek. Vasárnap a szombati tapasztalatok fényében haladunk majd tovább. A folyóban nincsenek elzárt zúgók, a legtöbb részén az egész folyóvölgy jól belátható és az akadályok könnyen észlelhetők. Átlagos lejtése 4 -7 ‰, ami azt jelenti, hogy 1000 méterenként a folyó 4 -7 métert esik. Összehasonlításképpen a Duna 417 km hosszú Magyarországi szakaszának esése 27 m.

UTAZÁS:
Autóval Budapestről 4,5 óra (440km) - Célállomás:

Budapest -Győr - Hegyeshalom - Bécs (A1-es autópálya) - St. Pölten - Wieselburg (25-ös út, az autópályáról Ybbs-nél kell lefordulni) - Purgstall - Scheibbs - Lassing – Palfau.

Találkozás a helyszínen, Pénteken 14.00-kor. (Pénteken túrázunk, így aki később tud csak megérkezni, az evezésről nem marad le.)

A kiutazás saját személyautókkal történik. Törekszünk rá, hogy egy autóban minimum két család utazzon. A részleteit majd a résztvevő csapatokkal egyeztetjük.

IDŐBEOSZTÁS:

Péntek kora délutáni érkezés (Találkozó 14:00) Kirándulás a környező paradicsomokban.
Szombat délelőtt evezés, délután kirándulás.
Vasárnap délelőtt evezés - Vasárnap délután 2-kor hazaindulás.

SZÁLLÁS: Gasthausban :)

ÁRAK, KÖLTSÉGEK:
Az adatlapon feltüntetett ár 1 apuka és 1 (12 éves kor alatti) gyermekre vonatkozik
12 évesnél nagyobb gyermekkel a részvételi díj 15.000 Ft-tal magasabb
Több gyermek esetén a további gyermekek részvételi díja:
- 12 éves korig: 63.000 Ft
- 12 év felett: 78.000 Ft
A részvételi díj nem tartalmazza a kötelező extrémsport biztosítás díját. (1500 ft/nap)
A folyóparti fizetős parkoló napi díját (7€/nap)
Az egyes túrahelyek belépő díjait (7-15€/felnőtt/helyszín)

CSOPORTOS KEDVEZMÉNY:
Amennyiben többen összeálltok és úgy jelentkeztek, kérjetek tőlünk egyedi ajánlatot az [email protected] címen.

jelentkezés

Regisztrációs díj: 60 000 Ft

Program díj: 69 000 Ft

Szállás és ellátás költsége: 70 000 Ft

Összesen: 199 000 Ft

A Regisztrációs díj a programra jelentkezéssel kerül kiszámlázásra. A jelentkezésetek annak befizetésével válik hivatalossá.
A Program díj legkésőbb az esemény előtt 30 nappal kerül kiszámlázásra.
A Szállás és ellátás díját a program típusától függően vagy a helyszínen a szálláshelynek kell fizetni, vagy a Program díjával együtt kerül kiszámlázásra.

A megjelenített árak 1 szülő+1 gyermek jelentkezésére vonatkoznak.

Sajnos elfogytak a helyek.

1 szabad hely

mit fogunk csinálni?

Erdei programok

Sportok

Vizi programok

hol fogunk lakni?

Buder panzió

3345 Göstling an der Ybbs, Mendling 8. (térkép)

hasznos tudnivalók

Étkezés

A hotel félpanziós ellátást nyújt. Péntek vacsora, szombat reggeli, vacsora, vasárnap reggeli biztosított. Az ebédet mindenki magának biztosítja. Igyekszünk minél több gyümölccsel, energiaszeletekkel is készülni.

Felszerelés

• A túravezetők létszáma, mindig a csoportlétszámhoz igazodik (6-8 utasonként minimum 1, csoportonként minimum 2 túravezető kíséri a csapatot. • A túrán a túravezetők a 2-3 személyes hajókban utasokkal eveznek, így csoportonként 3-8 főnek mindig van lehetősége túravezetőkkel evezni. • Túravezetőink nemzetközi (IRF, vagy Osztrák tartományi és PADI First Aid) vizsgával rendelkeznek. • A program kezdetén túravezetőnk 30-40 perces részletes eligazítást tart a résztvevőknek, kiemelten azok számára, akik még nem vettek részt vadvízi evezésen. • Vadvízi túrán az utasaink által használt felszerelések jól karbantartottak. • A túra ár tartalmazza (a kötelező felszerelések mellett – sisak, mentőmellény) a fertőtlenített, karbantartott neoprén ruhát és cipőt, melyet csak a túra második napját követően kell leadni. A ruhákat méret alapján előre beosztjuk, hogy minél gördülékenyebben történjen a ruhák felvétele a túrák előtt. Igyekszünk minél több időt szabad téren tölteni. Szívjunk friss levegőt, barnuljunk és koszoljuk össze magunkat, amennyire lehet. Soha nem árt, ha mindenre felkészülsz. Esőkabát, túrabakancs, meleg váltóruha, benti váltó cípő, fürdőruhák, fejlámpa, bicska, kovakő és tapló mindig legyen nálad. Az ezeken túli szükséges felszereléseket, mint tálak, rongyok, liszt vagy lézerpisztoly az adott program előtt elküldjük nektek e-mailben.

Viselkedési kódex

Gyerekekkel vagyunk és mindenféle fajták. Ez is az izgalom, program és érdekesség része. Kérlek, ezért az alábbi szabályokban egyezzünk meg és próbáljuk meg betartani! Szemetet csak szemtesbe teszünk és ha van rá mód szelektíven. A programokra, megbeszélt találkozási időpontokra odaérünk, mert sokan várnak ránk. Alkoholos italokat csak a nap vége felé fogyasztunk. Mobiltelefonokat és egyéb elektromos kütyüket elsősorban telefonálás, kapcsolattartás céljából hasznájuk. A csúnya beszédet megpróbáljuk mellőzni. Nem cigarettázunk a gyermekek mellett és előtt. A politikusok és pártjaik tettei és nevei nem képezzék hétvégénk aktív párbeszédeinek tárgyát. Képeket és videókat természetesen mindenki csinálhat, de kérlek, hogy más családokról, más gyermekekről a közösségi médiában ne osszatok meg semmit, ha ők ehhez nem járulnak hozzá. A Szálloda/panzió/vendéglátóhely személyzetével felmerülő bármilyen probléma esetén kérünk, hogy forduljatok az Apaépítő Trénerekhez.

Integrációs tudnivalók

Igyekszünk úgy kialakítani az összes programot, hogy az mindenki számára elérhető legyen. Kérjük, ha bármilyen egyedi “szuper-képességetek” van, ami miatt nem vagytok biztosak a jelentkezésben, vagy amit a trénereknek érdemes lenne tudni, vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

Biztosítás

A programon résztvevőknek kötelező extrémsport biztosítást kötniük, így nyugodtan élvezhetitek gyermeketekkel az együtt töltött minőségi időt.

Ehhez szeretettel javasoljuk partnerünket, az EUB Biztosító Zrt.-t, ahol az alábbi linkre kattintva tudtok biztosítást kötni:
EUB Zrt. utasbiztosítás

A biztosítások közül az "extrém sportolás" kategóriát jelöljétek meg, és az igényfelmérő lap kitöltése után válasszatok a felajánlott biztosítási termékek közül.

Ha bármilyen problémátok akadna a folyamat során, akkor keressétek Zombory Zsuzsát az alábbi elérhetőségeken, szívesen segít nektek: 06-70-361-9582 vagy [email protected]

EUB utasbiztosítás

Egészségügyi tudnivalók

Trénereinknél mindig vannak elsősegély ládák, melyek reményeink szerint minden “szokásos” problémára megoldást tudnak nyújtani. Fejfájás, láz, leégés, szúnyogok, kullancs, sérülések kezelésére. Kérjük, ha bármilyen allergia, egyéb érzékenység miatt már használtok valamilyen szert, azt ne felejtsétek otthon. Ahogy a gyermek Taj kártyáját sem.

Fizetési és lemondási feltételek

Jelentkezésetek a program részvételi díjának befizetésével lesz hivatalos. A szállás, étkezés, túrafelszerelések, túravezetés, biztosítások költségeit a helyszínen kell kifizetni. Az alap megjelölt szállás és program ár 1 apa, 1 gyermek részvételére vonatkozik. Minden további gyermek részvételi díja... Egy-egy programunkat minimum 12 család jelentkezése esetén tudjuk megtartani. A részvételi szándék visszavonása minden esetben írásban történik úgy, hogy a vásárló, vagy a részvételre jogosult nagykorú [email protected] e-mail címen jelzi a lemondási szándékát szervezők felé. Lemondási feltételek az esemény előtti 21. napig: Az írásbeli megrendelést követően kiállított visszaigazolás alapján történő részvételi szándék az esemény előtti 21. napig történő lemondás esetén a megrendelés során kifizetett díj visszatértésre kerül vásárló számára úgy, hogy a kifizetett díjból 20% adminisztrációs költség levonásra kerül vagy a vásárló választása szerint, a kifizetett díjjal egyenértékű utalványt is kaphat, amit a későbbiekben szervezők által meghirdetett későbbi bármely további eseményeken használhat fel. Amennyiben a későbbiekben meghirdetett eseményre való jelentkezés során a vásárló az így kiállított utalványt esemény díjának, valamint az utalvány értéke különbözetének visszaigénylésére nem jogosult. Amennyiben az esemény költsége magasabb, mint a kiállított utalvány értéke, a vásárló az eseményre való jelentkezéskor az esemény költsége, valamint az utalvány különbözetének értékét megtéríteni köteles. Lemondási feltételek az esemény előtti 14-20. nap között: Az írásbeli megrendelést követően kiállított utalvány alapján történő részvételi szándék az esemény előtti 14. nap és 20. nap között történő írásbeli visszavonása esetén a megrendelés során kifizetett regisztrációs díjrészlet levonásra kerül. Amennyiben a lemondás erre az időközre esik, a vásárló az összeg megtérítésére nem jogosult, de a kifizetett díjjal azonos értékű utalványt kap úgy, hogy a kifizetett díjból 20% adminisztrációs költség levonásra kerül. Lemondási feltételek az esemény előtti 0-13 nap között: Az írásbeli megrendelést követően kiállított utalvány alapján történő részvételi szándék az esemény előtti 2. és 13. nap között történő írásbeli visszavonása esetén a megrendelés során kifizetett díjrészletet vagy teljes díjat nem téríti vissza Üzemeltető. Az esemény előtti naptól, illetve ha az esemény napján előzetes jelzés nélkül nem érkezik meg a részvételre jogosult a vásárló nem jogosult a kifizetett díjai visszaigénylésére. A már előzetesen lefoglalt de az esemény alatt igénybe nem vett szolgáltatások pénzbeli visszatérítésére nincs lehetőség, tekintet nélkül a lemondás időpontjára. A speciális kondíciókhoz kötött eseményekre történő foglalás, a fentiektől eltérő, egyedi feltételek kerülhetnek kiszabásra. Szervező a túlfoglalás lehetőségét az egyes események kapcsán jelzi. Ahol ezt külön nem tünteti fel, ott nincsen erre lehetőség. Szervező az események időpontjával, valamint a helyszínnel kapcsolatban a változtatás jogát fenntartja. Amennyiben az esemény időpontjával kapcsolatosan, valamint a helyszínnel kapcsolatban a Szervező a változtatás jogával él, a vásárló a választása szerint vagy a teljes összeg visszaigénylésére, vagy a kifizetett díjjal azonos értékű utalvány kiállítására jogosult, amelyet későbbi események során használhat fel. Amennyiben vásárló az utalványt eredetileg banki átutalással fizette, szervező az utalvány értékét banki átutalással téríti vissza.

beszámolók

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Raftingolunk – Salza folyó (Ausztria) 2024.” értékelése elsőként

Apa+én ajándékba

Lepj meg egy apukát és gyermekét kalandokkal és kötődéssel! Fedezd a teljes részvételi díjukat! Így az édesapa és gyermeke gyűjthetik az élményeket, megismerhetnek új barátokat, teljesíthetnek közös küldetéseket és felhőtlenül szórakozhatnak. Minőségi időt tölthetnek el közösen, kettesben.

Napos utalvány (2 főre)

Bármelyik eseményünkre felhasználható. Az egynapos programok esetén fedezi a teljes díjat. 2 napos programok esetén 75.000 Ft értékű kedvezményt biztosít a teljes díjból egy édesapa és gyermeke részére. Az utalvány a kiállítástól számított egy éven belül használható fel.

Egy és több napos programokra használható fel
Egy édesapa és gyermeke részére
Egy éven belül beváltható bármelyik programra
Többnapos program fizetésénél is felhasználhatod

Ajándékutalvány (2 főre, 2 napra)

Lepj meg egy apukát és gyermekét kalandokkal és kötődéssel! Az utalvány a teljes programköltséget fedezi. Így az édesapa és gyermeke gyűjthetik az élményeket, megismerhetnek új barátokat, teljesíthetnek közös küldetéseket és felhőtlenül szórakozhatnak. Minőségi időt tölthetnek el közösen, kettesben.

Egy teljes több napos programra szól
Egy édesapa és egy gyermek részére
Egy éven belül beváltható bármely belföldi programra