1 napos
7 - 18 éves gyermekeknek
Börzsöny sűrű erdeje

ERDŐJÁRÁS SZARVASBŐGÉSSEL EGYBEKÖTVE- APA+ÉN SZARVASBŐGNI MEGYÜNK

1 napos programunk az Ipoly Erdő területén kalauzol minket 2 profi szakember segítségével. 

A program első felében ismerkedünk az erdő élővilágával általánosságban. A programot Tomán Zoltán, hajdani vadőr vezeti (aki soksaknak ismerős lehet a Horgász-Vadász-Madarász programunkról). Milyen a börzsönyi erdő flórája és faunája? Milyen állatok élnek az erdőben és melyik állat mitől érdekes? Hogy néz ki az egyes állatok nyoma, ürüléke, agyara, koponyája, bundája? Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kapunk.

Az est közeledtével tüzet rakunk, hogy vacsoránkat mi magunk készíthessük el. Szalonna, virsli kerül a nyársak végére, friss kenyér a kézbe, hogy a lecseppenő zsírt legyen mivel elkapni.  Ecetes lilahagymát tálalunk mellé. 


A program második felében, ahogy érkezik a sötétedés, elindulunk a szarvasok nyomában, hogy meghallgassuk a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. A program második részét Kiss Ervin vezeti, aki a szarvasok és a szarvasbőgés mindentudója. Ervin mesél nekünk a szarvasok életéről-szokásairól majd a túra alatt (utánozva a hangjukat) be is hívja őket. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatjuk a közelünkben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik, de az élmény garantált. Hogy élnek a szarvasok? Miért hullatják el az agancsukat? Mit mesél egy elhullott agancs néhai tulajdonosáról? Mikor és miért bőgnek? Hányféle bőgése van bikáknak és melyik mit jelent? Hogyan párbajoznak a szarvasok? A bikák együtt élnek a tehenekkel? Nektek eszetekbe jut bármi más, amit még megkérdeznétek?

A program délután kezdődik és késő este ér véget, ezt kérjük mérlegeljétek a jelentkezéskor.

 

jelentkezés

Regisztrációs díj: 20 000 Ft

Szállás és ellátás költsége: Ft

Összesen: 20 000 Ft

A Regisztrációs díj a programra jelentkezéssel kerül kiszámlázásra. A jelentkezésetek annak befizetésével válik hivatalossá.
A Program díj legkésőbb az esemény előtt 30 nappal kerül kiszámlázásra.
A Szállás és ellátás díját a program típusától függően vagy a helyszínen a szálláshelynek kell fizetni, vagy a Program díjával együtt kerül kiszámlázásra.

A megjelenített árak 1 szülő+1 gyermek jelentkezésére vonatkoznak.

9 szabad hely

mit fogunk csinálni?

Erdei programok

Tábortűz

Túrázás és nyomkeresés az erdőben

hol fogunk lakni?

Börzsöny sűrű erdeje

Nógrád, 2642 (térkép)

hasznos tudnivalók

Étkezés

Vacsorával mi készülünk nektek. Szalonna, virsli, kenyér, idényzöldség kerül az "asztalra".

Felszerelés

Esőkabát, túrabakancs, bicska, kullancsriasztó spray fejlámpa kelleni fog. Egy kulacsot sem árt hozni, hogy tudjátok a szomjótokat oltani a séta közben.

Viselkedési kódex

Gyerekekkel vagyunk és mindenféle fajták. Ez is az izgalom, program és érdekesség része. Kérlek, ezért az alábbi szabályokban egyezzünk meg és próbáljuk meg betartani! Szemetet csak szemtesbe teszünk és ha van rá mód szelektíven. A programokra, megbeszélt találkozási időpontokra odaérünk, mert sokan várnak ránk. Alkoholos italokat csak a nap vége felé fogyasztunk. Mobiltelefonokat és egyéb elektromos kütyüket elsősorban telefonálás, kapcsolattartás céljából hasznájuk. A csúnya beszédet megpróbáljuk mellőzni. Nem cigarettázunk a gyermekek mellett és előtt. A politikusok és pártjaik tettei és nevei nem képezzék hétvégénk aktív párbeszédeinek tárgyát. Képeket és videókat természetesen mindenki csinálhat, de kérlek, hogy más családokról, más gyermekekről a közösségi médiában ne osszatok meg semmit, ha ők ehhez nem járulnak hozzá. A Szálloda/panzió/vendéglátóhely személyzetével felmerülő bármilyen probléma esetén kérünk, hogy forduljatok az Apaépítő Trénerekhez.

Integrációs tudnivalók

Igyekszünk úgy kialakítani az összes programot, hogy az mindenki számára elérhető legyen. Kérjük, ha bármilyen egyedi “szuper-képességetek” van, ami miatt nem vagytok biztosak a jelentkezésben, vagy amit a trénereknek érdemes lenne tudni, vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

Biztosítás

A hétvégéken ügyelünk arra, hogy kerüljünk minden veszélyes, kockázatos, sérülésveszélyes küldetést. Javasoljuk azonban, hogy kössetek biztosítást, hogy mindenki nyugodtan élvezhesse gyermekével az együtt töltött minőségi időt.

Ehhez szeretettel javasoljuk partnerünket, az EUB Biztosító Zrt.-t, ahol az alábbi linkre kattintva tudtok biztosítást kötni:
EUB Zrt. utasbiztosítás

A biztosítások közül a "belföldi utazásra" kategóriát jelöljétek meg, és az igényfelmérő lap kitöltése után válasszatok a felajánlott biztosítási termékek közül.

Ha bármilyen problémátok akadna a folyamat során, akkor keressétek Zombory Zsuzsát az alábbi elérhetőségeken, szívesen segít nektek: 06-70-361-9582 vagy [email protected]

EUB utasbiztosítás

Egészségügyi tudnivalók

Trénereinknél mindig vannak elsősegély ládák, melyek reményeink szerint minden “szokásos” problémára megoldást tudnak nyújtani. Fejfájás, láz, leégés, szúnyogok, kullancs, sérülések kezelésére. Kérjük, ha bármilyen allergia, egyéb érzékenység miatt már használtok valamilyen szert, azt ne felejtsétek otthon. Ahogy a gyermek Taj kártyáját sem.

Fizetési és lemondási feltételek

Jelentkezésetek a program árának befizetésével lesz végleges. Egy-egy programunkat minimum 12 család jelentkezése esetén tudjuk megtartani. Amennyiben valamilyen fontosabb vagy elengedhetetlen feladatotok jön közbe, 2 héttel az eseményeink előtt díjmentesen vissza tudjátok mondani részvételeteket. 2 héten belül sajnos nem áll módunkban visszafizetni a pénzt.

beszámolók

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mesél az erdő 1. – A börzsönyi csodaszarvas nyomában” értékelése elsőként

Apa+én ajándékba

Lepj meg egy apukát és gyermekét kalandokkal és kötődéssel! Fedezd a teljes részvételi díjukat! Így az édesapa és gyermeke gyűjthetik az élményeket, megismerhetnek új barátokat, teljesíthetnek közös küldetéseket és felhőtlenül szórakozhatnak. Minőségi időt tölthetnek el közösen, kettesben.

Napos utalvány (2 főre)

Bármelyik eseményünkre felhasználható. Az egynapos programok esetén fedezi a teljes díjat. 2 napos programok esetén 75.000 Ft értékű kedvezményt biztosít a teljes díjból egy édesapa és gyermeke részére. Az utalvány a kiállítástól számított egy éven belül használható fel.

Egy és több napos programokra használható fel
Egy édesapa és gyermeke részére
Egy éven belül beváltható bármelyik programra
Többnapos program fizetésénél is felhasználhatod

Ajándékutalvány (2 főre, 2 napra)

Lepj meg egy apukát és gyermekét kalandokkal és kötődéssel! Az utalvány a teljes programköltséget fedezi. Így az édesapa és gyermeke gyűjthetik az élményeket, megismerhetnek új barátokat, teljesíthetnek közös küldetéseket és felhőtlenül szórakozhatnak. Minőségi időt tölthetnek el közösen, kettesben.

Egy teljes több napos programra szól
Egy édesapa és egy gyermek részére
Egy éven belül beváltható bármely belföldi programra